lördag 28 juli 2012

Dots

Att få inreda sitt hem med stora, snygga Dots från Muuto står nog med på flertalet önskelistor. Så var fallet även för mig när vi gjorde en makeover i vår hall för något år sedan. Tyvärr är de ganska dyra men jag älskar att försöka hitta på en billigare lösning när jag förälskar mig i dyra designprylar.

Här är orginalen som är gjorda i trä och finns i flera storlekar och färger.

Så vi tillverkade helt enkelt några egna till väggen i hallen!

Rundlar sågades ut i masonit med hjälp av olika hålsågar (som en stor borr som ser ut som en ihålig cirkel). Baktill på rundlarna sattes en rund, mindre distanskloss som var ett par cm tjock. Dessa två bitar limmades ihop med trälim och sedan skruvades en lång skruv igenom båda så att skruven stack ut en bit på baksidan. Sedan klädde jag rundlarna med lite vadd lika stor som cirkeln och tyg som var lite större. Jag tråcklade därefter runt kanten på tyget, drog ihop det runt knoppen och fäste ändarna med en knut. Sen borrades hål i väggen och knopparna kunde sedan bara skruvas in för hand. Färdigt!

Tygerna går utmärkt att byta ut när knopparna sitter fast på väggen om man vill ändra färgskalan i inredningen. På mina "Dots" hänger fina halsband, väskor eller andra små stilleben som bara är fina att se på. Jag skulle gärna komplettera med småförvaringen på bilden längst upp. Men den får väl hamna på önskelistan...något orginal kan ju vara roligt att ha :)

1 kommentar: