onsdag 31 oktober 2012

Dagens tetra

En tetra i svart och vitt med blixtlås i korallrosa och prickigt foder.

 

Bus eller godis

Halloweens första och kanske läskigaste (men sötaste) grannmonster knackade på ikväll :)

 

tisdag 30 oktober 2012

Lekfull lampa

Är lite sugen på att fixa med beslysningen här hemma. Det blev plötsligt fasligt mörkt när höststormarna drog in. När jag var på Formex spanade jag på Rie Elise Larsens härliga papperslampor, med kurviga porslinsfötter. Så nu är jag lite sugen på något sådant. Men kanske med budgetalternativet att hitta lampfötter på loppis som jag kan måla om.
 
Svart och vitrandig med band i cerise, så snygg!
Inspiration i cirkusstil på Formex.

 

måndag 29 oktober 2012

Neon X-mas

Har samlat på mig lite inspiration inför årets julpyntande & piffande.
Självklart är det starka färger som gäller även här:)

 

Och vill man inte gå all-in-neon kanske det kan räcka med en liten färgklick för att göra det lite annorlunda än annars.

 

söndag 28 oktober 2012

Vas med knorr

Det är klart att det är härligt med färska snittblommor på bordet. Men det har man ju inte varje dag. Då är det perfekt med en vas som är fin precis bara som den är, också!
Vasen Flower Tower från Designtorget finns i två olika färgkombos. Svart & grå eller färgglad i grön, cerise, gul och vit. Sen bygger man ihop den precis som man vill.

torsdag 25 oktober 2012

Spets + Neon

I sovrummet hänger nu ett av mina senaste fynd och väntar på lämplig fest. En klänning i 60-talsmodell med nudefärgad spets och neonrosa foder. Det fiffiga med den var att den dessutom verkar gå att vända ut och in! Bara att klippa bort ett par lappar så har man en helrosa dress att ta på sig. Ännu fiffigare var att den bara kostade sjuttiofem kronor...
Är lite sugen på att sy mig en "clutch" att bära till. Och eventuella smycken får nog inhandlas på bästa Etsy. Varför inte diamanterna jag visade igår?!

 

onsdag 24 oktober 2012

Dagens tips

Dagens tips från Etsy blir den här lilla shopen. Härliga grejer med grafisk ton.
Babuschkadockor i neon.
Dip dyed trianglar som brosch.
Örhängen i form av diamanter i trä.
Och en hjort som accessoar. Även den är en brosch vilket man kanske förknippar med åttiotal. Men det kanske är grejen som kommer nu?? Piffar upp en tråkig scarf eller vinterjackan på ett kick!

 

Gästvänligt

Som extrastolar till blivande uterummet vore det inte fel med ett gäng Frode.

Får hamna i inspirationsmappen direkt.

Hmmm...just ja, först ska vi bara dränera runt hela huset, vänta ut vintern och bygga hela alltet... Men sen blir det inreda av!

tisdag 23 oktober 2012

Kökspyssel

Kvällen har jag spenderat i köket. Fick med mig ett prickigt tyg hem från Ikea och fick ett infall att sy köksgardiner av det.

Jag verkligen älskar att skapa av Ikeas tyger. Så lätta att arbeta med, tål hög värme på strykjärn, i tvättmaskin och är prisvärda. Ångrar lite att jag inte köpte mer av detta, så om någon kär vän ska förbi det stora varuhuset snart...säg till mig:)

Samtidigt gräddade jag ett bananbröd i ugnen. Hade några skruttiga bananer i skafferiet som jag blandade med keso, valnötter, honung och grovt mjöl. Blev supergott!

 

måndag 22 oktober 2012

Fint på köksbänken

Nytt te från Garant. Love deras fina förpackningar !

Ikea Stockholm

Jag är väl typ sist i världen med att köpa mig kudden, men nu blev det av. Den känns ju redan som en klassiker och passar fint ihop med de andra grafiska mönstren i vardagsrummet.
Annars blev det värmeljus och ett par bitar med tyg som fick följa med hem. Föll inte för några julsaker där i år, ska nog pyssla lite egna eller kolla in Lagerhaus snart istället. Där fanns ju flera godbitar tycker jag :)

En stor dag

Dags för årets dagisfotografering. Så i morse var allt väldigt viktigt, såklart :))

söndag 21 oktober 2012

Gänget

Samlade i soffan efter roliga och mysiga timmar med lek och bus. Minisarna hann somna men mössorna passade fint:) alltid lika spännande att få se dem på.

Tack bästa och älskade vänner för att ni finns, Puss!

Mera kalas

Från femtioårsfirande till nyfödd liten Adam som vi ska få se för allra första gången! Det är så mysigt att alla mina vänner har fått barn i samma veva som vi. Och en av varje blir det nästan varje gång.

Nu ska vi på klockan tio träff med korv och makaroner. Småbarnslivet i ett nötskal, mysigt värre:)

Paket har vi med oss såklart!

 
En grå prickig mössa med matchande baddräkt från Noa Noa till finaste vännen som snart fyller år.

Och till den lille A har jag sytt ärtpåsar av tyger från Littlephant.

Och en svart stjärnmössa.

Storasystern får ett kit i rött och rosa.

Och bästisens småtroll får varsin höstmössa i retrostil.

Sen blir det Ikeaeftermiddag som avslutning på vår härliga hösthelg!