måndag 30 april 2012

Happy Valborg

Solgula penseer i bubbelgumsrosa kruka & röda träskor.

Allt noga utvalt på Plantagen.

Vårbestyr

Så var det äntligen vår här i norr, på riktigt! Så härligt att slippa snö och bylsiga kläder. Men så var det ju det här med blommor...nu när påskriset rensats bort så vore det ju trevligt med något nytt & fräscht! Både på farstukvisten och i fönstren. Är det något jag är rätt kass på så är det just blommor...jag köper nya, som dör efter ett tag, jag kastar dem, och efter ett tag köper jag nya igen... Kanske vore bättre med plast? Men samtidigt känns det så härligt med äkta och doftande växter. Jag tror nog att det får bli en sväng till blomsteraffären i eftermiddag.

Plastmattor däremot, det är toppenbra tycker jag! Nu har Rusta fått in randiga ljusrosa mattor i flera storlekar. Perfekt i köket, tvättstugan eller lekstugan!
 

söndag 29 april 2012

Söndagspromenad

Härliga soliga söndag. Frillan sitter som gjuten efter fix av bästisen igår, jeansjackan åker på och nu drar vi på stan med lilla T på söndagspromenad. Lilly har det bäst med mormor & J på egna upptåg idag.

Kram!


 

lördag 28 april 2012

Zick Zack

Ikväll bär det av på fest hos världens bästa Sofia som fyller år!

Vuxenfest med kjol & klackeskor. Det ska bli så roligt!

 

fredag 27 april 2012

Nytt från Littlephant

Min stora favorit Littlephant som jag bloggat om tidigare har nu äntligen formgivit saker för oss, som är typ vuxna :) Det första jag nosat upp är den här otroligt fina väskan, oj så cool den är!

Finns att köpa hos Darlingthings.

 

Vilken dag

Hemma igen efter några timmar på vift...förstår inte hur jag kunde skriva tidigare att vi skulle hänga med C och hennes Busungar. Hennes ungar är exemplariska! Det är tyvärr inte mina...det lär nog dröja ett tag innan jag drar med mig mina vilddjur ut på stan igen...trots alla mutor och trix så var det tusen myror i brallan och en liten skrutt som sov typ en kvart istället för två timmar ;)

Men det var trevligt ändå...desemellan...och sååå mycket fint jag såg! Blir att knåpa ihop en önskelista inför Sthlm nu. Får nog ta stora resväskan tror jag.


 

Sådärja

Då var vi snart redo för en fredagsdejt med vännen C och hennes småbusar, det blir en sväng på stan med barnvagnarna, kanske en fika, biblan, och lite tittameninteköpashopping ;)

Dags att våga sig ut i mina nytvättade Converse, äntligen!

 

Fredagsmorgonmys

Skönt med fredag! Långfrukost i mysdressarna och funderar på vad vi ska göra idag. Har lite att fixa, men något skoj ska vi väl också hinna med!

 

torsdag 26 april 2012

Ljusa upp

För ett par dagar sedan hände en liten olycka...lilla fröken klättrade på köksbordet av någon anledning och slog huvudet i vår taklampa som gick i kras! Som tur var klarade Lilly sig utan skråmor, men lampan är bara att köra på tippen...

Jag blev inte jätteledsen över lampan, jag ville gärna ha en ny ändå ;) Den gamla var grön och jag har lite svårt för lampor som ger ett färgat ljus, den var snyggast när den var släckt.

Så efter lite letande har jag hittat en ny. Lampan Hobbs från Lampgustaf. Den är 40 cm i diameter och skulle passa perfekt ovanför vårt ovala vita köksbord. Jag gillar att den är vit (finns även i svart & lila), att den är i metall och den toksnygga formen. Den kostar runt en tusenlapp så priset är väl helt okej också.

Flytta in hos mig...snälla!

 

Slappa i rosa

Den är ju så läcker, Ikea Ps Vågö i cerise !!!

Skulle mer än gärna skaffa ett par stycken till vår stora altan vid svarta funkisstugan.

Tur att stugan ligger nära Ikea...

 

Grattis Grattis Grattis

Idag vill jag skicka Stooora GrattisKramar till finaste vännerna som fyller år i dagarna.

Grattis min pyssliga vän Camilla som fyller år precis idag!

Grattis rara Stina som fyller år på lördag!

Grattis kära Anna som fyller år på söndag!

Grattis fina Sofia som fyller år på måndag!

Hoppas att ni får världens bästa födelsedagar !!!

 

Färgglad morsdag

Snart är det dags för Morsdag och då ska man få present tycker jag. Om man vill få något man gärna vill ha är det bra att önska. Och för att göra det allra enklast gör man en önskelista med länkar direkt till butiken där man kan köpa. Jag har faktiskt inte gjort någon egen önskelista än, trots att jag är expert på det, men den kommer nog snart. Så länge har jag gjort en som Ni kan inspireras av!

  • Vattenkannor i ankform från Rice.
  • Mintgrönt flätat skärp från Monki.
  • Gul klänning från H&M.
  • Cerise gummistövel från Stadium.
  • Blommig tygväska från Åhlens.
  • Mammamugg från Village.
Fullkomligt livsnödvändiga saker, alltihop! 

onsdag 25 april 2012

Syster Elin

Min kompis Elin har blivit med blogg!

Spana in hennes fina alster & vardagsbestyr på systerelindesign.

 

Små sinnen

Ruskigt fina barnkläder i klara färger från ekologiska svenska märket Little Minds.

Applikationerna på plaggen och accossearerna prasslar för att stimulera barnets sinnen.

Kul ide' och superdupersnygga tycker jag!

Finns just nu på kampanj på Campadre. Är du inte redan medlem där, maila mig så bjuder jag in dig! Sedan kan du värva dina vänner vidare. Jättebra kampanjer på kläder, inredning, barnprylar och upplevelser, varje dag :)

 

tisdag 24 april 2012

Ny fröken

Äntligen äntligen har fröken Tippbritta fått sig en redig omgörning som verkligen var nödvändig. Borta är det tafatta försöket att spara ut ett risigt råttfärgat barr. Nu är jag som ny, redo för våren i blond och snaggad kalufs. Tack älskade, bästa Hannah för att du fixade mig idag !!!

 

Precis så

Det var exakt så här jag menade. När jag önskade mig en sån här rullvagn från Ikea. Isabelle har fattat och gjort slag i saken, en pysselkärra - så bra!

Vill ha!

 

Pasteller pasteller karameller

Oj så sugen jag blev helt plötsligt på att sticka in lite mer pasteller i min garderob.

Mint eller ljust turkos är ju det som gäller i vår och har länge varit en av mina favoritfärger. Funkar att mixa med andra pasteller, svart, grått och knalliga kulörer, ja till det mesta tror jag!

Cubus verkar ha en hel del fint, tyvärr har vi inte den butiken i stan ännu, men Stockholmsresan är nära nu så jag får försöka hålla mig...om jag kan.

 

måndag 23 april 2012

Hawaii

För över tio år sedan köpte jag min trotjänare...en blå cruiser från Electrabike med vita hawaiiblommor. Den har följt mig land och rike runt och fortfarande är det på den jag cyklar gatorna fram. Numera är den dock utrustad med en cykelsits för barnen också.

Någon cykelhjälm har jag inte haft sedan jag var barn, vet egentligen inte varför...men det kan ha att göra med att jag aldrig hittat någon som varit tillräckligt snygg ;) och som passat till min cykel.

Idag var vi på Biltema, och vad hittade jag väl där...om inte en rosa hjälm! Utan fula dekaler och skärmar. Och den kostade bara 149 kr. Det kan det väl vara värt när man både är rädd om sig, och är ett föredöme för sina ungar! Nu gäller det bara att det blir samma vana att cykla med hjälm som att åka skidor med den.

Som en karamell var den här sötnosen :)))

 

Happy day

Min parkas från Elvine har kommit !!!

Köpte först en i stl. medium som var en aning för stor, som tur var hade de några dagar senare fått in en i small som jag snabbade mig att byta till.

Helt perfekt är den!

 

Loppisfynd i mint

Vad kan göra en retroälskande Tippbritta gladare än en mintturkos pappershållare från Edet !

Ett av mina favoritloppisfynd som jag köpte för en guldtia i somras.

Ego

Så snyggt från svenska Starkat.

Kanske något vi supermorsor skulle dressa oss i ;)

Men den är ju för barn...tänk om man hade deras självförtroende!

Vi kanske får nöja oss med en snyggkasse när vi handlar på Coop :)

 

söndag 22 april 2012

Söndagsstök

En intensiv men rolig söndag har vi haft. Började morgonen med lite brödbak av enkelt slag. Kan verkligen rekommendera mixen, en påse för runt femton spänn som blev till två stora supergoda bröd.

Sedan fick vi finbesök av Åsa & hennes pojke. Det blev lek, sopplunch med nybakt bröd och min söta vän gav mig de här fantastiskt fina äppelörhängena!
En promenad i solen och sedan dags för minikalas för Ture med små & stora vänner.

Han fick finaste sparbössan av C med familj och coola MeandI brallor av familjen Söderholm.

Tack käraste vänner för en härlig dag med er!

lördag 21 april 2012

Designtorget

Jag längtar sååå mycket till min tjejhelg i Stockholm, med bästa & finaste tjejkompisarna, som är planerad om ett par veckor. Men en helg i stan är kort...så det kan vara bra att fundera redan nu på vilka butiker jag vill hinna kika in i. Det är ju liksom lite speciellt att få gå och spana in, känna på och sukta efter sånt som inte finns här hemma!

En favorit som jag vill hinna på är Designtorget.

Där finns en magiskt fin stringhylla, med gavlar i mint...

...armband med kulor i alla fina färger...
...rosa ballografpenna till köket...
...och toksnygga knoppar att sätta på garderob eller byrå...

Oj så jag längtar nu!

 

Prinsessan

Lilly har lyckan att få åka på barnkalas idag och leka med massor av söta pojkar ;)

Klart man ska få ta på sig finaste puffiga klänningen och ett glittrigt diadem då!

Grattis i stora lass till världens bästa Isac !!!

Hipp hipp hurra för Ture idag

Ett år sedan vi fick vår älskade fina lilla pojke. Ett år som har gått rasande fort och varit fyllt av glädje, kärlek och bus.

Ture skickar KraMar till alla i familjen som redan gratulerat honom, och till alla andra han känner såklart :)

 

fredag 20 april 2012

Bästa fredagen

Vi hade turen att få bli bortbjudna på supersmarrig fredagsmiddag med hemmagjorda burgare & smaskiga tillbehör idag. Det blev en mysig kväll med bästa sällskapet och glada barn som lekte fram varenda liten leksak ;)

Stassen blev gula strumpisar till min svarta pennkjol i trikå. Och gummistövlar var ett måste i snöslasket...

Ture fick så fina kläder från PoP i ettårspresent!


Tack fina D&S&G för allt!

Mumsmums

Skumbollar ur finaste triangelförpackningen ska vi mumsa på i helgen.

Lite lätt & lagom efter våra sockerbombarveckor...

 

Ettårspaket

I morgon är det Ture som fyller år. Paketen är nu inslagna och vi får väl se om han hinner öppna dem innan storasyster i morgon bitti ;)


Svartvita papper från Lagerhaus och lite detaljer av träkulor, tapet och washi.

 

torsdag 19 april 2012

Sked eller gaffel eller både och

Det blev två söta "foldable sporks" till min Primussamling.

En ljusrosa och en turkos som både kan hänga med i skötväskan och på sommarens äventyr.

Söta...visst?!

Finns även på Outnet.

Rosa i backen

Sista dagen på vår härliga fjällvecka. Och vad passar då bättre än det obligatoriska besöket i skidshopen! Jag har väl inte planerat några större inköp men en rooosa hjälm från Poc skulle passa så fint till mina blommiga skidor :)