tisdag 31 januari 2012

Inget kalas utan knas

 Det är en liten paus i bloggandet idag, som om barnen inte haft nog med sjuka så kom magsjukan idag för lilla fröken... Barnkalas det är rena giftet det ska ni veta ;)

Men när det här är över, då ska vi vara friska resten av året!

måndag 30 januari 2012

Sötast i stan

 Älskade lilla T kämpar på trots att han inte är riktigt kry, vår fina lilla pojke!

 

Men äntligen

 Mina fina ugnsformar från Rice har tyvärr inte hållit särskilt bra kvalitet, trots att dom är ganska dyra. De större formarna har jag haft i ett år och båda har spruckit och går inte längre att använda.

Så jag tog kontakt med deras kontor i Sverige och nu, efter ett par månaders väntan ska jag få två nya fina formar skickade hem till mig :)) Att de spricker har tydligen varit ett problem men nu är det ny keramik framtagen så jag håller tummarna att mina nya formar håller i många år framöver.

Bra service också med tanke på att butiken där jag köpte mina inte längre finns kvar.

 Formarna large mint och medium pink. Mina favoriter i köket!

Tröttis

 Blev en tidig morgon runt halv fem med lilleman i morse...och tvättmaskinen går för fullt, han mår inte riktigt bra stackars liten :( 

Men nu sover han gott i vagnen så jag och L försöker pigga upp oss med lite bakning. Blåbärsmuffins var dagens önskemål!

 

Blir mumsigt att fika på idag!

 

söndag 29 januari 2012

Längtan

Om några veckor ska vi åka på en alldeles egen helg till en stad intill närmaste Ikea för en lyxig helg med hotell och mys med våra underbara vänner. Det ska bli helt fantastiskt härligt!  Rundan på Ikea ser jag fram emot, och jag hoppas få titta och känna och kanske köpa hem några vårnyheter till vårt hem :)

Bloggen Ikea Livet Hemma är en bra inspirationskälla för mig och där fick jag syn på flera nyheter. Tyvärr släpps ju inte allt med en gång, utemöblerna kommer i mars och textilier i april, så de får vi ta är vi åker ner till påsk kanske, eller beställa med någon snäll släkting ;)

Ikea ps Vågö kommer i både gul & cerise, jippie! Skulle gärna vilja ha en sådan inomhus. Härlig slinga med belysning i snygga färger. Fina prickiga tyger!

Det fina rosa porslinet som jag spanat på verkar tyvärr vara rätt dyrt...får se om det blir det eller något liknande. Såg även ett på Blomsterlandet i pastelliga färger som skulle kunna vara något. Eller är det någon som har något tips? För nytt porslin behöver vi, tycker jag i alla fall ;)




      

 

Älskade ruta

 Mormorsrutan har ju gjort en stark comeback i våra hem, den ger en känsla av hemtrevnad, trygghet och är ett arv som känns mysigt att bevara. Jag skulle nog inte vilja inreda mitt hem med bara mormorsrutor men det ger en härlig mix att blanda dem med lite modernt, retro och färg!

 Det finns fina böcker om hur man virkar & stickar roliga inredningsdetaljer. Mina favoriter är böckerna av Susanna Zacke & Sania Hedengren, jag har lånat böckerna på biblan.

I vårt hem finns en favoritpläd som gammelmormor virkade för länge sedan, den är så fräsch med vitt bas och den passar in överallt eftersom den är virkad i massor av kulörer.

Det fina överdraget till pallen har duktiga svärmor virkat, inspirationen fann vi i en av böckerna.

Hjorthuvudet hänger med i " mormorsstilen " med sin korsstygnstapet.

lördag 28 januari 2012

Village

Village har varit lite småtrista senaste åren tycker jag men i nya vårkollektionen övverraskar de!

Fina och färgstarka nyheter att inspireras av:)

 Även de har en variant av "Acapulcostolen" i härligt rosa & turkos. Trasmattekudden var också en rolig nyhet.

 Bubbliga ljusstakar i turkos & grönt.

 Och en kul vas med kvistar som pryds av trådrullar!

fredag 27 januari 2012

Marimekko på plats

 Nu är mitt fina tyg från Marimekko uppsatt som ett stort härligt konstverk!

 Korgstolen är ett fynd från inlandet och den har fått sig en prickig dyna med tyg från Lagerhaus. Även ugglekudden som jag skrev om tidigare har köpts och fått sig en plats!

 Den stora mjuka mattan " Colour " kommer från Åhlens.

torsdag 26 januari 2012

Tvättstugefix

Under hösten har mannen i huset tagit sig an källaren och tvättstugan har fått sig ett lyft!

Nu är den klar att användas och med småbarn i familjen är det så skönt med en fräsch tvättstuga, för mycket tvättande blir det ;)

Så här såg den ut före...

 

 ...och så här ser den ut nu!

 

 

Rensa ut

Jag fick en känsla idag av att jag måste ta tag i min egen klädgarderob! Jag har massor med kläder men en väldigt spretig stil med allt från Leila-romantiska blusar till sportiga t-shirts och baggyjeans. Problemet är bara att jag nästan alltid känner att jag inte har något att ta på mig! Inget passar liksom ihop och det blir bara en drös med udda kläder som jag aldrig vill använda. Nu ska jag rensa ut, sälja, skänka och planera innan jag köper något nytt. 

Jag tror att jag ska satsa på en härlig färgglad stil, med prickar och ränder blandat med svart & vitt. Samt även en del med sportigare plagg men i roliga färger. Det känns som jag just nu:))

Hittade genast några fina plagg som skulle passa fint i min nya garderob!

onsdag 25 januari 2012

Nu så

Det tar sig! Nu har jag fixat en app så jag kan göra små collage av mina bilder, tjoho!

Börjar med ett inlägg om Gina Tricots färgglada vårmode.

Dessa plagg skulle jag gärna ha på mig tillsammans med mina Converse a 'la Marimekko i vår! 

 

Mera Lager

 Vårnyheterna sprutar in hos en av favvo-butikerna Lagerhaus

 

Finaste ugglekudden & presentpåsen

Mumsiga doftljus

Äggkopp som en kaffekopp

Prickiga snören

Favvo

 Jag älskar Karin Mannerståls alla pyssel i Äntligen Hemma, hon är precis min stil! Härligt att programmet har börjat om nu igen.

Och hur cool blev inte hennes byrå!!!

 Det måste jag testa snarast, träkulor ska inhandlas!

Äsch

 Jag var tvungen att återigen ta bort ett inlägg igår, där jag hade lagt ut de tokfina kläderna från Gina Tricot! Det blir ibland strul när jag sparar ner bilder från nätet, de verkar ta för stor plats. Jag hoppas jag får kläm på hur jag ska göra för att fixa det. Som sagt tidigare så är jag ingen hejare på sånt här med "data" men jag försöker lära mig allt eftersom. Nästa steg blir att kolla upp om jag kan göra gallerier av bilder i min Ipad och lägga ut på bloggen. Någon som vet? Hittade en app som jag ska kolla upp som heter Photo Wall Pro.

Tack Anna för din gulliga kommentar i det inlägget, den finns sparad ändå!

tisdag 24 januari 2012

Påfyllt

 Barnen växer så det knakar och kläderna krymper, som tur var fick de flera presentkort i julklapp så nu fyller vi på garderoberna, härligt!

 Det blev en rejäl laddning med mjuka byxor & leggings, pyamas, tröjor, underställ, strumpor, dregglisar och fleecetröjor till våra busfrön:)

måndag 23 januari 2012

Kökspastell

 Blev genast förtjust i de söta små skålarna i pastell. Perfekta för en liten dessert, tapas, tacos eller för kalaset. 

 Finns på Ica Maxi för 9:90 kr/st!

Tänk om

 Man kunde ha allt finporslin i skåpet, det hade varit fint! 

 Var bara tvungen att testa :)

Det rosa porslinet från Ikea skulle ha platsat bra bakom andra dörren.

 Gissar att det var så skåpet användes för 70 år sedan!

Signerat

 En superduktig och kreativ tjej som jag har haft lyckan att få lära känna i höst har nu fått sig en plats på Signerat. Det är sveriges största designmarknad på nätet där man kan köpa unika produkter från svenska formgivare och få det skickat direkt hem i brevlådan.

Syster Elin syr så fina haklappar, vimplar, lapptäcken m.m. som ni nu kan handla av henne! Perfekt som en personlig present eller till er själva :)

 

 Bra jobbat Elin!!!

lördag 21 januari 2012

Härlig hylla

 Om man ändå hade en sån härlig samling små kannor!

 Bara en sån härlig bild från Expressen Leva & Bo.

Korg av trasor

 Jag letar även efter förvaring för alla leksaker som har en tendens att hamna i vardagsrummet, naturligt eftersom det är där vi är som mest då sovrummen ligger på övervåningen. 

Det ska vara en stor korg eller liknande som man lätt kan ösa i alla leksaker i på kvällen. Och den ska vara snygg och en fin inredningsdetalj i rummet.

Vad tror ni om den här?

 Trasmattekorg med lock från Blomsterlandet 399 kr.

Har inte hunnit spana in den på plats ännu så jag vet inte hur stor den är, men den skulle kunna vara det jag söker!

Tack

En gullig bloggläsare har hjälpt mig med lite tips & trix så vips nu är bloggen okej igen, allt är på sin plats och det går att lämna/läsa kommentarer igen.

Tack snälla Josephine!!!

Premiär

 Idag har våran duktiga tjej gjort debut på sina nya slalomskidor, hon tyckte att det var så roligt och ville bara åka mera och mera. Så nu är vi laddade för för fler härliga dagar i backen i vinter!

 

 

fredag 20 januari 2012

Fint på bordet

 Jag råkade på den här superfina formen och kunde inte motstå att köpa med den hem, den kostade 79 kr!!! Det kallar jag fynd och en mycket prisvärd kopia på Rice & Gerbera formarna. Dagens sallad till fredagsmiddagen tar plats i den idag.

 De roliga salldsbesticken är från Nigellas kökskollektion.

Knas

 Något har blivit knas med min blogg! Allt som låg på sidan av inläggen, tex rubriker har hamnat längst ner, förstår inte vad som har hänt eller hur jag ska få till det, är det någon som kan???

Just nu önskar jag att jag var bättre på teknik...hoppas jag får till det på något vis :)

Härligt med fredag i alla fall!!!

onsdag 18 januari 2012

Härliga dag

Halva reapriset på favvobutiken Åhlens måste ju vara guds gåva till mig och alla andra prylgalna tjejer ! Hittade en hel del bra att ha saker till kanonpris - presentpåsar, grattiskort, små färgglada ljus, prickigt smörpapper, prickigt kak/tårtfat, tårtljus, lila tårtspade, 3-pack med fina melaminskålar i "Rice-stil", grytlappar och ett par sköna träningsbrallor. Allt för ca 300 kr !!!

 Lite skruttig bild...men fina fynd!

Pom Pom

 Bollfrans eller pompomband är väl ett härligt sytillbehör. Blir en rolig detalj på såväl en kudde som en neccessär eller ett förkläde. Jag fick en ide' igår...lillebror ska få en sänglampa på sitt rum som är ett ommålat loppisfynd. Skärmen ska minsann få prydas av en härlig bollfrans !

 Denna lampa från fantastiska Oddbirds är ju så tjusig ! 

 

tisdag 17 januari 2012

Pojkrummet

 Lilla T fick för en tid sedan flytta in i eget rum, men på grund av alla pågående projekt i huset hann vi inte renovera hans rum innan, det får bli framöver. Men rummet är mysigt ändå och rymmer sängen och hans leksaker. Här får ni en liten kik in i ett blivande pojkrum !

 Spjälsängen efter storasyster målades svart. Täcket är sytt av ett retropåslakan. 

Tavla av molntyg från Färg & Form.

 En gammal furubyrå har världens bästa mormor målat fint turkos med svarta knoppar.

 Pussel från Littlephant och spelande mjölkbil från Sebra.

 Prickiga resväskan används flitigt vid varje tripp.

 Ryggsäck från Haglöfs och robotkasse från Lagerhaus.

 Finaste böckerna från Littlephant.

En titt inuti

 Måste ju visa en bild på hur det ser ut på insidan ! 

Det är inte färdigt än, måste rensa och sortera allt som ska flytta in hit, men jag tror att det blir bra när det blir färdigt.

 Tänkte först måla även hyllorna, men när jag rev bort allt gammalt hyllpapper var de i jättefint skick så det får bryta av mot allt det färgglada.

måndag 16 januari 2012

Dagens shopping

 Jag har varit ute på lite förvaringsshopping. Hittade några godbitar som får flytta in i skåpet :)

 Fin mix av trä och rosa från Lagerhaus.

Box modell större också från Lagerhaus. 

 Den här gulliga diskbaljan av märket Kosy blir perfekt för ritblock och teckningar.

På sin plats

Nu är mitt gamla ärvda skåp som nytt, tänk vad lite färg kan göra !!!
Det står på sin nya plats och får bli ett roligt blickfång i vardagsrummet istället för att bara förvara. 


Jag kommer säkert flytta runt saker och styla om, men just nu ser det ut så här !


En samling ljusstakar med fina former, min kandelaber som jag köpte på loppis kan nog också få sig en plats här sedan. Jag gillar att förändra små detaljer som kan ge ett helt annat intryck.


Renen passade bra in bland alla färgglada prylar. Tavlan har jag gjort ev en gammal ram som målats om och tapetstuvar från PiP Collection.

Nu blir det till att leta fin förvaring att ha på insidan och lite annat fix, fler bilder kommer, håll utkik :)



söndag 15 januari 2012

Smaskens



Saffranssemlor på gång, mums till söndagsfikat !


Så här blev de, goda som attans :)